[X]

Boka en demo!

Fyll i dina uppgifter så hör av oss och ser fram emot att visa vår tjänst!

%

Ledtider

Arbetstimmar/år

%

Hanteringstider

Vilka är Nordic Nest?

En inredningsbutik med över 20.000 designföremål från fler än 200 varumärken. Sedan 2021 är Nordic Nest en del av BHG Group, där även varumärket Svenssons ingår, vilket har möjliggjort för företaget att erbjuda ett större utbud av möbler och tillgång till fem butiker.

”Med hjälp av Easycom har vi helt andra möjligheter att samla in och förstå orsaken till en retur eller reklamation. Som exempel kunde vi identifiera en artikel med 40% returgrad där bilden inte överrensstämde väl med produkten, vi fotade om och returgraden sjönk betydligt.”

-Sofia Heinebäck, Nordic Nest

Utmaningar

En av de största utmaningarna för Nordic Nest var de många manuella processerna som krävdes för att hantera returer och reklamationer. Alla case såväl returer som reklamationer krävde någon form av manuell hantering. Hanteringen innebar att manuellt skriva ut nya etiketter och returblanketter. Dessutom gick en stor andel av kundtjänstärenden till frågor om returer och returärenden.

”Går man bara några år tillbaka innebar returhanteringen ett stort beroende av fysiska följesedlar och en manuell matchningsprocess” – Sofia Heinebäck, Head of Customer Care

Bakgrund

Efter en större lagerflytt 2020 bestämde man sig för att implementera ett returhanteringssystem. Efter utvärdering av ett flertal olika lösningar valdes Easycom som mjukvarupartner.

”Vi hade en tydlig bild av vad vi eftersökte, utvärderade flera olika alternativ och valde Easycom. Diskussionerna med Easycom kändes aldrig påtvingade eller säljfokuserade utan valet föll på Easycom på grund av deras tekniska lösning samt våra gemensamma värderingar: Fokus på kärnaffären och mervärdet till kunden” – Johan Torudd, Operations Developer Lead.

Genomförande

Sommaren 2020 tecknades avtalet mellan Nordic Nest och Easycom och senare samma höst lanserades den nya returplattformen. Projektet genomfördes i samarbete mellan Easycom och Nordic Nest, där interna resurser med både verksamhetskunskaper och teknisk expertis från Nordic Nest var involverade. En tajt integration med kundtjänstsystemet Freshdesk var en viktig komponent för att säkerställa en direkt nytta både för företaget internt och deras kunder.

”Vi gick live mitt under black week, kanske inte bäst timing men tack vare en väl genomtänkt implementeringsfas gick det riktigt bra. Vi fokuserade på våra största marknader och har sedan successivt byggt på me ytterligare marknader, transportörer och andra interna funktioner.” – Johan

”Vi har eliminerat stora delar av våra tidigare manuella aktiviteter vilka bidragit till halverade hanteringstider i vår retur-och reklamationsprocess.”
- Johan Torudd, Nordic Nest

Resultat

Implementeringen av Easycoms returplattform har varit mycket framgångsrik. Easycom och Nordic Nest har utvecklat sitt samarbete successivt sedan 2020 och fortsätter att lägga till nya funktioner i tjänsten. Utöver halverade ledtider uppger Nordic Nest ha sparat in 7000 arbetstimmar per år!

”Det bästa med Easycom som partner är att dem förstår idéer och flöden, kan vara kritiska och kommer med förbättringsförslag och åtgärder. Det märks att vi jobbar åt samma håll! Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete!” -Johan